Welkom bij Gastouderopvang Pjutteplak.
 
“Pjutteplak” is vrijvertaald vanuit het Fries voor “plaats voor kleine kinderen”. En dat is precies wat ik als gastouder bied: Een plek waar kleine kinderen zich veilig, vertrouwd en geborgen voelen. Kinderen mogen hier zijn wie ze zijn. Natuurlijk worden ze gestimuleerd om zich te ontwikkelen, maar voorop staat dat ze lekker in hun vel zitten. Om een huiselijke sfeer te waarborgen wil ik Pjutteplak in een kleinschalige opzet houden. Door een vast dagritme en duidelijke grenzen te stellen creëer ik een goede basis voor kinderen om zich te ontwikkelen.
 
In onze gezellige woonkamer en open keuken kunnen alle kinderen naar hartenlust spelen en ontdekken. Er is voldoende speelgoed aanwezig. Ik wissel het speelgoed af, maar zorg er wel voor dat er altijd gekozen kan worden uit verschillende dingen. Zo kan er de ene keer gebouwd worden met duplo, de andere keer met Little people en weer een andere keer hebben we een complete huishoek waar ook in gekookt kan worden. Verder zijn er verschillende soorten puzzels, spelletjes, (voor)leesboeken en heel veel knutsel materiaal. Buiten hebben we een omheinde tuin met kunstgras waar gedeeltelijk valmatten onder liggen. Er is een glijbaan, een peuter wipwap, klimtoren, meerdere loopauto's, steps, ballen en nog veel meer leuke dingen om mee te spelen. Voor de allerkleinsten heb ik twee boxen, waarvan één ook zo naar buiten kan. Zo kunnen de allerkleinsten zich op hun eigen niveau, tussen de andere kinderen, maar toch ook veilig, lekker spelen.
 
Er zullen maximaal vijf kinderen tegelijk worden opgevangen in de leeftijd van nul tot vier jaar. Op die manier kan ik de kleinschaligheid waarborgen. Doordat Pjutteplak zo kleinschalig is, kan er beter rekening gehouden worden met de wensen van ouder en kind. Zolang de kinderen nog een middag slaapje doen, doen ze dat in hun “eigen” kamertje met eigen bed en eigen dekentjes. Ook de voedingen en tijden worden in overleg gegeven. Daarbij vind ik het erg belangrijk dat voeding gezond is en van goede kwaliteit, met name voor de allerkleinsten. Er staat dus ook elke ochtend vers fruit op het menu en tussen de middag een gezonde boterham.
 
Wij wonen in een rustige kleinschalige nieuwbouwbuurt achter de dokter/apotheek. Gunstig gelegen, zowel dicht bij facilitaire voorzieningen als bij uitvalswegen. Het is een moderne ruime woning met een omheinde tuin en leuke wandel parkjes.
Ik werk samen met gastouderbureau W-Care en Piekeboe, ik voldoe aan alle eisen voor een goede kinderopvang. U komt daardoor in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Daarnaast doe ik regelmatig cursussen en lees ik veel artikelen over de vele pedagogische invalshoeken. Daaruit probeer ik te halen wat past bij de kinderen die ik op dat moment in mijn opvang heb.