Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden

De openingstijden zijn van 7.00 tot 18.00 uur van maandag tot en met vrijdag en worden in overleg afgestemd. In overleg kan er (incidenteel) wel van afgeweken worden. 

Wanneer begin ik te zoeken naar een opvangplek?

Zo spoedig mogelijk is mijn advies. Je wilt natuurlijk graag bij meerdere gastouders binnen kijken om een goed gevoel te krijgen. Neem gerust contact met mij op hoe eerder we elkaar leren kennen hoe beter om zo een goede plek voor jullie kind te kunnen geven die past bij jullie schema.

Waarom kleinschalige opvang?

Uw kind ziet iedere keer dezelfde vertrouwde persoon. Dit schept een hechtere band en geeft hierdoor rust en een vertrouwd gevoeld voor uw kind. Ook de groep kinderen is kleiner waardoor ze echt één van de groep worden

Hoe ziet een dag er ongeveer uit?

We beginnen de dag met vrij spel binnen, zodat iedereen rustig binnen kan komen en daar de activiteiten niet door worden gestoord. Daarnaast leren jonge kinderen ontzettend veel van spelen op heel veel gebieden.

Rond 10 uur gaan we fruit eten, soms kiezen ze zelf, soms kies ik. maar altijd met afwisseling

Als het mooi weer is gaan we allemaal naar buiten, als het wat minder is alleen de peuters, is het echt heel slecht, dan doen we parcours/ bwegen in huis. Bewegen, jezelf in schatten is goed voor het zelf vertrouwen en motorische ontwikkeling.

Rond 12.00 uur eten we een boterham, meestal de eerste met pindakaas of notenpasta en de tweede zelf kiezen me een beker melk.

De kinderen die een middag slaapje doen gaan nu op bed, de grotere kinderen is er nu vaak tijd voor een spelletje, prentenboek, knutselen e.d.

Rond 15.30 uur is het tijd voor crackers/soepstengels/fruit met water en wordt en nog lekker gespeeld tot de kinderen worden opgehaald.

Baby's volgen vooral hun eigen ritme/schema

Sta je open voor gekolfde borstvoeding geven?

Natuurlijk ben ik hier groot voorstander van.

In een koeltastje of bevroren meegeven, dan warm ik het hier au bain marie op en kan de borstvoeding "gewoon"doorgaan.

 

Hoe zit het met de kosten?

Je betaald de gereserveerde tijd, afgerond op kwartieren. € 7,53 per uur, inclusief de kosten voor het gastouderbureau, luiers, eten en drinken. Exclusief zuigeling voeding ivm houdbaarheid en dieet voeding.

Hoe ga je om met diëten en allergieën

Omdat het kleinschalig is, kan er met bijna alles wel rekening worden  gehouden. Geef het vooral goed aan waar de wensen en zeker de allergieën liggen.  

Bied je ook BSO aan?

Helaas bied ik geen BSO aan. Ik heb ervoor gekozen om de rust en ritme's te bewaren voor de kinderen die nog een slaapje doen. En niet op tijd bij de basisschool hoef te zijn.

Zo nu en dan komt er in de vakantie wel eens een broer of zus mee, maar dat is vooral voor de gezelligheid.

Waar kan ik meer informatie vinden over toeslagen?

De informatie van de belastingdienst is leidend. Infomatie hierover kunt u vinden op de site van toeslagen.nl. Wilt u meer persoonlijke informatie dan kunt of contact opnemen met de belastingtelefoon 0800 - 0543 (gratis) Of u neemt contact op met een van onze gastouderbureau's

Zijn jullie geregistreerd?

Ja, Pjutteplak is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP) registratienummer 814537492. U kunt dus gebruikmaken van de kinderopvangtoeslag. Voor de volledige informatie verwijs ik u door naar de belastingdienst toeslagen.

Hoe sta je in wasbare luiers?

Zelf gebruik ik in de opvang wasbare luiers, dus geen probleem als die ook vanuit huis gedragen wordt. De kinderen gaan wel weer in een wegwerp luier naar huis (tenzij je daar zelf een schone eigen wasbare luier voor meegeeft).

Met welk gastouderbureau werk je samen?

Ik heb bewust gekozen om  met twee verschillende bureau's te werken. Dit zijn gastouderbureau W-Care en Piekeboe. Beide bureau's worden professioneel geleid met elk hun eigen pluspunten.

Minimale afname.

De minimale afname is één dag in de week, mocht het wennen maar niet goed lukken, kan het zijn dat ik minimaal twee dagen per week adviseer. Zo kan er dan toch een veilige band/ hechting opgebouwd worden.

Vakantie en vrije dagen.

Ik maak eind van het jaar de tarieven en vrijedagen voor het komende jaar bekend via de mail en op papier.

Eventuele veranderingen geef ik zo vroeg mogelijk aan