Mijn naam is Marijke Hakze-Jongsma. Ik ben 44 jaar jong en opgegroeid in Gorredijk. Inmiddels heb ik al ruim 25 jaar een relatie met Edwin. Samen hebben we twee dochters en een zon. Onze oudste dochter is achtien jaar, ze is regelmatig aanwezig, maar heeft ook een kamer in Groningen.Onze zoon is 17 jaar en doet dit jaar vwo examen, de jongste is 11 jaar en gaat nog naar de basisschool. Wij zijn beide niet rokend, hebben een gezonde levensstijl en wandelen graag. Daarnaast hebben wij geen huisdieren.
 
Na de havo ben ik begonnen aan de HEAO in Groningen. Dit bleek niet mijn ding te zijn. Ik kreeg een leuke functie aangeboden bij een technische groothandel en heb daarna 12 jaar gewerkt in de installatie wereld. Maar omdat ik werken met kinderen ook erg leuk vind, heb ik gekozen om gastouder te worden. Inmiddels ben ik 15 jaar gastouder, dit bevalt mij erg goed. Werken met jonge kinderen vind ik ontzettend leuk. Daarnaast vind ik het heerlijk om thuis te zijn voor onze eigen kinderen.
 
Ik ben in het bezit van kinder-EHBO en reanimatie. Op 4 februari 2010 heb ik met succes de EVC-procedure doorlopen (ervaring verworven competenties). Daarnaast heb ik cursussen gedaan met betrekking op de meldcode bij kindermishandeling en professionele baby opvang. Hiermee voldoe ik aan de opleidingseis uit de wetgeving van 2010 en alvast voor 2025. Daar op aangevuld heb ik diverse cursussen specifiek voor gastouders gedaan o.a. bij het gastouder academie en kinderwijs tv.
 
De GGD inspecties zijn met een positief resultaat afgerond. In het Landelijk Register Kinderopvang kun je me vinden onder nummer 814537492

 

Een greep uit de cursussen die ik heb gevolgd

Bij het gastouderacademie

Ontwikkeling 0-12 jarigen
Spel en Speelgoed
Kijken naar kinderen
Omgaan met ouders
Risico inventarisatie
EHBO bij kinderen
Veiligheid en gezondheid en Opvoeden
 
 
Cursussen van kinderwijs
 
Baby gebaren
IKK erkend Babywijs; professionele baby opvang
Omgaan met kinderen met autisme
Lastige gesprekken
Persoonlijk pedagogisch functioneren
Tekeningen analyseren
Rouw en verlies bij kinderen
Cursus Oog voor interactie
Meldcode kindermishandeling
Als ouders gaan scheiden…
Update voor meldcode kindermishandeling
Omgaan met pestgedrag
Mindful in de kinderopvang
Zindelijkheid
Omgaan met hoogbegaafdheid
Beweging stimuleren
Oog voor diversiteit
Straffen en belonen, tips en valkuilen